Een Travellerspoint blog

Spanje

Madrid 08/09/2015

Tweede dag In Madrid

sunny 30 °C

Voormiddag
Geleide (geschiedkundige) wandeling die begint op de Plaza Mayor. Madrid = jonge stad (bestond nog niet in de tijd van de Romeinen) Vooral in het zuiden van Spanje is de invloed van de Moren tastbaar. Hier in Madrid veel sporen van de Habsburgers.
Wat opvalt in deze stad (3 miljoen inwoners) : Alles begint hier met twee uur vertraging. Pas rond 10h komt de stad tot leven. En s'avonds blijft het tot middernacht druk. Vooral de vele kleine straatjes en pleintjes kunnen ons bekoren.
Koninklijk paleis, Opera, de nog jonge "Catedral de la Almudena".
Vele pleintjes met Tapas restaurants.
Namiddag naar het oosten van de stad "Parque Del Retiro" bezocht met de opvallend geknipte boompjes en het "Kristal Palace" bezocht.
De broodjes met gedroogde ham zijn hier overheerlijk.
s' Avonds gaan eten naar het restaurant "La Toscane" maar het menu bleek tegen te vallen. Dan maar terugnaar onze vertrouwde stek (Ons Hotel) waar we Paella gegeten hebben.

Geplaatst door Jan Van Acker 7:56 Gearchiveerd in Spanje Tagged madrid Reacties (0)

Valladolid 11/09/2015

Penafiel

sunny 25 °C

Langs de N122 zuidwaards naar Penafiel. Onderweg overal wijngaarden. Hier wordt de beste wijn van Spanje verbouw (Vega Sicilia).
Op het pitoreske pleintje waar soms stierengevechten plaatsvinden een biertje gedronken en via de telefoon van Theo gesproken met Eric en Vincent. Erik heeft heel wat bekommernissen met één van zijn zonen die nu in Amsterdam studeert (basguitar), Vincent met de voorbereiding van een ingangsproef bij het orkest waar ook Erik speelt.
Op de terugweg naar Valladolid gaan eten in Hotel Restaurant Arzuaga dat langs de kan van de hoofdweg ligt.
De avond opnieuw doorgebracht tussen de feestvierende Valladolieten.

Geplaatst door Jan Van Acker 0:50 Gearchiveerd in Spanje Tagged penafiel Reacties (0)

Madrid 09/09/2015

Met de fiets Madrid bezoeken

overcast 26 °C

Voormiddag
We waren met een stuk of 10 Belgisch meisjes en twee Friese vrouwen. Leuke fietstocht door kleine steegjes en over gezellige pleintjes. Een stadsbezoek per fiets zal altijd onze favoriete manier blijven om een stad te bezoeken. Een drie uren durende rondrit, met uiteraard een stop voor koffie en tappas, geeft in relatief korte tijd een goed beeld van een stad. En onze (nederlandse) gids hield af en toe stops om ons info te verstrekken. Zo ontdekten we dat Madrid heel veel pleintjes, kerken en musea heeft en goede Duitse fietsen met moderne naafversnellingen.
Achteraf in de pasadiso San Ginés de "Chocolateria San Ginés" bezocht en ons toch maar eens gewaagd, niettegenstaande de vele calorieën, aan de "chocolate con churros" lekkernij.
Selma en Frank kwamen ons na een lange wandeling doodmoe vervoegen op het vertrouwde hotelterras. Een warm bad zal deugd doen.

Geplaatst door Jan Van Acker 4:50 Gearchiveerd in Spanje Tagged madrid Reacties (0)

Madrid 08/09/2015

Tweede dag In Madrid

sunny 30 °C

Voormiddag
Geleide (geschiedkundige) wandeling die begint op de plaja Major. Madrid = jonge stad (bestond nog niet in de tijd van de Romeinen) Vooral in het zuiden van Spanje is de invloed van de Moren tastbaar. Hier in madrid veel sporen van de Habsburgers.
Wat opvalt in deze stad (3 miljoen inwoners) : Alles begint hiet met twee uur vertraging. Pas rond 10h komt de stad tot leven. En s'avonds blijft het tot middernacht druk. Vooral de vele kleine straatjes en pleintjes kunnen ons bekoren.
Koninklijk paleis
Katedraal
Pleintjes met Tapas restaurants
Namiddag
Broodjeszaken met gerookt hesp moet hier een specialiteit zijn
Ten O v.d. stad "Parque Del Retiro" met de opvallend geknipte boompjes en het "Kristal Palace"
s' Avonds gaan eten naar het restaurant "La Toscane" maar het menu bleek tegen te vallen. Dan maar terugnaar onze vertrouwde stek (Ons Hotel) waar we Paele gegeten hebben.

Geplaatst door Jan Van Acker 4:24 Gearchiveerd in Spanje Tagged madrid Reacties (0)

Madrid 07/09/2015

Heenreis

semi-overcast 25 °C

Airbus A319
Madrid bewolkt 25 °C
Taxi naar Hotel "EUROPA" Puerto de Sol
Mooi hotel met gezellige terassen aan de autovrije straten.
Avondeten: LACABANA ARGENTINA Argentijnse steak met Spaanse Rioja wijn. Aanrader.
s'Avonds tot 23:00 op terras met rode wijn en bier.

Geplaatst door Jan Van Acker 14:37 Gearchiveerd in Spanje Tagged madrid Reacties (0)

(Berichten 1 - 5 uit 5) Pagina [1]